Bieg Drogą Dobra

Caritas Archidiecezji Gdańskiej zaprasza na BIEG DROGĄ DOBRA – 16.09.2018 r. (niedziela) w Bąkowie, ul. Otomińska (gm. Kolbudy), w godzinach 9:00 – 15:00

Będzie to wydarzenie sportowo-rekreacyjne dla całych rodzin, w tym także dla osób z niepełnosprawnościami i seniorów.

Impreza główna BIEG DROGĄ DOBRA 10km – z elektronicznym pomiarem czasu (dla uczestników przygotowaliśmy atrakcyjny pakiet startowy, medale na mecie i puchary z upominkami dla zwycięzców poszczególnych kategorii wiekowych)

zapisy : https://elektronicznezapisy.pl/event/3008/strona.html

Chcemy promować dobro w kilku najważniejszych wymiarach:

Ø dobro względem siebie (aktywność, zdrowy styl życia, życie bez używek),
Ø dobro względem innych ludzi (działania charytatywne),
Ø dobro względem przyrody (życie w zgodzie ze środowiskiem)

Zapisz się na bieg już dziś! Udział jest bezpłatny! Ilość miejsc jest ograniczona!

PRZEBIEG WYDARZENIA I HARMONOGRAM:

Biuro Zawodów i szatnie - Tereny rekreacyjne Gminy Kolbudy w Bąkowie ul. Otomińska (Współrzędne bazy biegu: 54.294219, 18.526611)

Start i Meta - Tereny rekreacyjne Gminy Kolbudy w Bąkowie ul. Otomińska Start Biegu głównego: godzina 11.00, zawodnicy winni ustawić się w strefie startowej o godzinie 10.50.

9:45 – 10:30 - biegi dziecięce i młodzieżowe oraz bieg dla osób z niepełnosprawnościami
11:00 - Bieg główny na dystansie 10 km (pętla crossowa po nawierzchni szutrowej w malowniczych okolicznościach przyrody Rezerwatu Bursztynowa Góra)
11:05 - marsz Nordic Walking na dystansie 5 km
12.30 – 13.00 - wyniki zawodów i wręczenie nagród

WYDARZENIA TOWARZYSZĄCE

- Strefa Dobra (m.in. zbiórka charytatywna dla pani Karoliny – podopiecznej Caritas poszkodowanej w pożarze, wystawa o Caritas, gra terenowa, gra „6 sekund o Caritas”, prezentacje Szkolnych Kół Caritas i Parafialnych Zespołów Caritas),

- Strefa Aktywności (m.in. bule, bingo, dmuchane zamki dla najmłodszych),

- Strefa Eko (m.in. zabawy i konkursy dla dzieci i młodzieży o tematyce ochrony środowiska, zbiórka zużytych telefonów komórkowych),

- Strefa Profilaktyki (m.in. konsultacje oraz prelekcje prawnika i pedagoga, alkogogle),

- poczęstunek

„Bieg Drogą Dobra” to jedno z działań realizowanych w ramach tegorocznej edycji projektu „Dobry Profil” współfinansowanego ze środku Funduszu Sprawiedliwości, którego dysponentem jest Minister Sprawiedliwości.