Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

SOCIAL KEYS

Od września 2014 r. gdańska Caritas uczestniczy w projekcie partnerskim pn. SOCIAL KEYS

Projekt realizowany jest w ramach programu Erasmus + w partnerstwie z instytucjami z Grecji (Hellenic Management Association), Włoch (Scuola Nazionale Servizi Foundation i Regione Umbria - Direzione Programmazione - Servizio  Istruzione) oraz Belgii (DIESIS COOP).  Projekt dotyczy uznawalności kompetencji (efektów uczenia się) pracowników podmiotów ekonomii społecznej. Zauważono bowiem, że większość przedsiębiorców społecznych ma niskie wykształcenie, na ogół nie są absolwentami wyższych uczelni, a jeśli odbyli jakieś szkolenia to zazwyczaj w ramach kształcenia i szkoleń zawodowych lub kształcenia dorosłych. Różne systemy kształcenia w poszczególnych krajach Europy  stanowią poważną przeszkodę dla ich mobilności. Projekt będzie realizowany do roku 2017.

W grudniu 2014 r. w Atenach odbyło się 1. spotkanie partnerstwa, podczas którego każdy z partnerów zaprezentował swoją organizację. Ponadto spotkanie poświęcone było szczegółowemu omówieniu projektu i zadań w nim realizowanych, doprecyzowano kwestie dotyczące zarządzania projektem i komunikację między partnerami, omówiono kwestie finansowe.

W lutym 2015. w Perugii odbyło się 2. spotkanie partnerstwa - poświęcone identyfikowaniu kluczowych zawodów w ekonomii społecznej, budowaniu matrycy partnerów lokalnych.

Trzecie, czerwcowe spotkanie odbyło się w Gdańsku. Podczas spotkania omawiano kwestie związane z określaniem kwalifikacji wybranych "zawodów" w ekonomii społecznej.

Więcej o projekcie: http://www.socialkeys.eu/pl/