Dzień otwarty w Świetlicy "Słoneczne Wzgórze"

Dnia 19 kwietnia odbył się Dzień Otwarty w naszej Świetlicy „Słoneczne Wzgórze" w Gdańsku Świętym Wojciechu. Muszę przyznać, że naprawdę postaraliśmy się o atrakcje. Były różnego rodzaju konkursy sportowe, za które otrzymywaliśmy ciekawe nagrody. Ponadto zaproszone były dzieci i młodzież ze Szkoły Podstawowej nr 40 i wszyscy razem bawiliśmy się na całego. Można było przybywać i odwiedzić świetlicę już od godziny 11.00. Nikt nie wychodził z pustymi rękami i brzuchami, bo w kuchni otworzyliśmy ,,mini bar" z pełnym zakresem słodyczy, gdzie każdy znalazł coś dla siebie. Wszyscy przechadzaliśmy się wesoło opowiadając o śmiesznych wtopach jakie się niekiedy zdarzają wśród wychowanków i o wspaniałych wycieczkach na jakie możemy jeździć dzięki pomysłowości wychowawców. Na komputerach były otwarte prezentacje zrobione niegdyś przez nas oraz zdjęcia z różnych biwaków. Muszę powiedzieć, że to był wyjątkowy dzień pełen wrażeń i zabawy. Jestem pewna, że zagościliśmy w pamięci wielu osób. Naprawdę cieszę się, że była możliwość pokazania naszej świetlicy od środka i przelania tej beztroskiej atmosfery na członków klas podstawówki.