Dzień Otwarty na Jesionowej - oczami młodzieży

Poniedziałek  19 kwietnia. Dzień otwarty Placówek Caritas, w tym naszego Centrum. Dużo osó ubrało się na żółto, bo był to też dzień żółty, co jest związane z Polami Nadziei, akcją charytatywną, w której też bierzemy udział co roku. Cały dzień otwarty był wypełniony interesującymi zajęciami. Dużo czasu spędziliśmy na sali gimnastycznej i najpierw graliśmy w siatkówkę, a chwile później zaczęły się zawody sportowe. Byliśmy podzieleni w grupy, takie rzędy. Zawody przygotował pan wolontariusz Pan Łukasz, a pomagali Pan Krzysiek i Pan Paweł. W zawodach rzucaliśmy w kręgle, biegaliśmy z gazetami i wyciągaliśmy krążki spod stołów. Było dużo śmiechu.. Potem zaczęliśmy robić własnoręcznie pizzę. Każdy mógł zrobić po swojemu, wyrobić ciasto, dodać składniki, które chciał. Pod wieczór, kiedy pizza się piekła, odbył się mecz w piłkarzyki. Po całym dniu usiedliśmy do rundki, na której podzieliliśmy się pizzą, panie rozdały nagrody za wygrane w konkursach, na ekranie wyświetlały się zdjęcia z wycieczek. Omówiliśmy cały super dzień:)

tekst: Krystian R., Mirek S.