Program Dnia Otwartego w Centrum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty - 20 kwietnia - wtorek

Drodzy Państwo,

serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w Dniu otwartym Centrum.

W programie dnia zaplanowano:

8.30 - 11.30 - Integracyjne warsztaty z zakresu zdobienia ceramiki, rysowania pastelami i węglem, wyplatania małych form wiklinowych, tworzenia biżuterii filcowej oraz witraży. Zajęcia prowadzone będą przez specjalistów z zakresu terapii zajęciowej.

- Zwiedzanie placówki z przewodnikiem

- Konsultacje psychologiczne dla rodziców i opiekunów borykających się z problemem niepełnosprawności w rodzinie – mgr psychologii Karolina Szturo – Stosio

- Alternatywne metody porozumiewania się osób z upośledzeniem umysłowym - konsultacje u logopedy

11.30 – 11.45 - Praktyczny pokaz ćwiczeń logometrycznych usprawniających aparat mowy u osób z zaburzeniami – prowadzenie mgr Karina Szyszko