Program Dnia Otwartego w Centrum im. Jana Pawła II - 12 kwietnia – poniedziałek

Podczas Dnia Otwartego będzie można zapoznać się z działalnością Centrum, formami terapii i aktywności stosowanymi w placówce, porozmawiać z jego pracownikami i mieszkańcami. Osoby zainteresowane będą mogły uczestniczyć w proponowanych poniżej zajęciach:

9.00 - 9.30 GIMNASTYKA PORANNA (w Kawiarence lub na tarasie przy Kawiarence) - prowadzona przez rehabilitantkę Ewę Ziółkowską- Gruba

9.30 -10.15 PREZENTACJE MULTIMEDIALNE prowadzone przez fizjoterapeutów (w Kawiarence):

- „Ćwiczenia izometryczne”- Dagmara Osiadły, Radosław Nowociński,

-„Prezentacja stanowisk rehabilitacyjnych oraz główne wskazania do zabiegów” - Tomasz Szeliski

10.15 – 11.15  WSPÓLNE ŚPIEWANIE Z PANEM TADEUSZEM ZYDLEM (gitara, śpiew),

POKAZ SLAJDÓW dotyczący Centrum Pomocowego Caritas im. Jana Pawła II - (w Kawiarence), kawa, herbata, słodki poczęstunek

11.30 – 12.10 „ROLA AKTYWNOŚCI W ŻYCIU CZŁOWIEKA” w oparciu o wspomnienia Pani Zofii Pawłowskiej - wykład i prezentacja multimedialna (jadalnia)

12.20 – 12.40 PROGRAM ARTYSTYCZNY w wykonaniu uczniów ze Szkoły Baletowej (jadalnia)

12.50 – 13.50 WARSZTATY PSYCHOLOGICZNE „Aktywny trzeci wiek- czyli jak lepiej radzić sobie z upływającym czasem” prowadzone przez psychologa Centrum Joannę Bok („Sala pod Księżycem”)

13.30 – 14.00 REHABILITACJA (oprowadzanie, pokaz multimedialny)

14.00 – 14.35 MSZA ŚWIĘTA (kaplica) - ks. Janusz Steć Dyrektor CARITAS Archidiecezji Gdańskiej

14.40 – 16.00 ZESPÓŁ WOKALNO-INSTRUMENTALNY: Agata-flet, Sandra-gitara i śpiew, Grzegorz-śpiew, Ania–fortepian, PREZENTACJA MULTIMEDIALNA dotycząca Ojca Świętego Jana Pawła II przygotowana przez Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół Nr 4 Gdańsk Łostowice

Słodki poczęstunek (jadalnia)

DODATKOWE ATRAKCJE:

• WYSTAWA PRAC PLASTYCZNYCH MIESZKAŃCÓW
  • LOTERIA FANTOWA
  • CIASTA UPIECZONE PRZEZ KUCHARZY CENTRUM
  • ZWIEDZANIE PLACÓWKI Z PRZEWODNIKIEM

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!