Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

W Kasztanach ...

Ale ten czas szybko leci! W naszej Świetlicy Pod Kasztanem też. Jeszcze niedawno cieszyliśmy się feriami zimowymi, a tu już kolejne sprawdziany za nami. Teraz byle do wakacji! Pogoda za oknem coraz bardziej wiosenna, co wprowadza nas w bardzo dobry nastrój. A jeśli mowa o dobrych humorach, to właśnie takie mieliśmy w zeszłym tygodniu! Początek marca okazał się pełen współpracy i dobrej zabawy. Skorzystaliśmy z ostatniej okazji, by jeszcze przez chwilę pojeździć na łyżwach. Na lodowisku mogliśmy się wyszaleć i jeszcze poćwiczyć nasze umiejętności jazdy na łyżwach. Kolejne łyżwy za rok! W zeszłym tygodniu czekało też na nas wyzwanie smaku - 9 tajemniczych zdrowych produktów, które czekały na odgadnięcie. Niektóre okazały się dla nas nowymi smakami, inne bardzo dobrze nam znane. Najlepszym momentem tego dnia była możliwość zjedzenia tych wszystkich pyszności. Sałatka owocowa, każda wyjątkowa, bo z różnymi składnikami była pyszna!

Nie mogliśmy zapomnieć też o Dniu Kobiet. Tego dnia rozmawialiśmy o kobietach, które swoją pracą i determinacją dokonały rzeczy niesamowitych. Pierwsza kobieta pilot, najdłużej panująca monarchini na świecie czy też kobiety walczące o prawa dla innych kobiet - to tylko nieliczne z bohaterek piątkowych warsztatów. Nasze koleżanki tego dnia otrzymały drobne upominki: ręcznie robione laurki, pachnące tulipany i czekoladki. Warto było się postarać - uśmiech dziewczyn był dużą satysfakcją.

Przed nami kolejny tydzień i jesteśmy pewni, że również wprawi nas w dobry nastrój już od pierwszego dnia!

-Kasztany-

Fot. M.P.;K.U.;A.Sz-G.