Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

Marana tha

Przygotowania do świąt Bożego Narodzenia w Domu Samotnej Matki Caritas w Matemblewie trwają...

...malowanie bombek na świąteczne drzewka, ubieranie choinek, przystrajanie pomieszczeń Domu, przygotowanie szopki.
Wszyscy czekamy na przyjście Jezusa.

Nasi Drodzy Przyjaciele i Dobrodzieje Domu Samotnej Matki Caritas

Już dziś stajemy przed Wami, aby w Wigilię Bożego Narodzenia z opłatkiem w ręku, złożyć życzenia i podziękować za dobro, którego od Was doświadczamy.

Życzymy pięknych, świątecznych chwil spędzonych w gronie osób życzliwych i bliskich, oraz szczęśliwego Nowego Roku.

Niech Boże Dziecię wszystkim błogosławi, obdarza zdrowiem, pokojem i wszelkim dobrem.

Szanowni Dobrodzieje, Wasza życzliwa i wielkoduszna pomoc sprawia, że Jezus Chrystus wciąż rodzi się w wielu sercach – tutaj w Matemblewie, czego jesteśmy świadkami.
            Składamy serdeczne „Bóg zapłać” za pomoc i zaufanie, jakim nas obdarzacie, oraz za gorliwego ducha, którym żyjecie i nas umacniacie.

Zapewniamy o naszej nieustannej wdzięczności i codziennej modlitwie.

W dalszym ciągu w każdy I czwartek miesiąca odprawiana jest Msza Święta za wszystkich, którzy wspierają nasze dzieło Domu Samotnej Matki Caritas i dzieło Obrony Życia.

Dziękujemy Wam Kochani za Wasze ofiarne serca, za trud, poświęcenie i za cenną obecność z nami w minionym roku.

W obecnie rozpoczętym roku duszpasterskim w Kościele pod hasłem
” W mocy Ducha Świętego” Ojciec Święty Franciszek mówi nam

„Duch Święty daje zażyłość z Bogiem, siłę wewnętrzną, aby iść naprzód. Ale jednocześnie jest On siłą odśrodkową, czyli popycha na zewnątrz. Ten, który prowadzi do centrum jest tym samym, który posyła na obrzeża, ku ludzkiej peryferii. Ten, który objawia nam Boga, popycha nas do naszych braci. Posyła, czyni świadkami i dlatego wzbudza miłość, życzliwość, dobroć, łagodność. Tylko w Duchu Pocieszycielu wypowiadamy słowa życia i naprawdę dodajemy otuchy innym. Ten, kto żyje według Ducha znajduje się w tym duchowym napięciu: dąży zarazem do Boga jak i do świata.”

W duchu tych słów serdecznie i świątecznie pozdrawiamy i łączymy się we wspólnym kolędowaniu i wielbieniu Boga za dary, którymi nas nieustanie obdarza.

s. Teresa, Matemblewo