Wakacje, znów będą wakacje...

Caritas Archidiecezji Gdańskiej w roku 2018 na wyjazdy wakacyjne zaprosiła 679 dzieci
i osób z niepełnosprawnością.

Wyjazdy wakacyjne, wsparte działaniami wolontariuszy dobyły się w wielu atrakcyjnych miejscach. Nie zabrakło morza, gór, jezior czy rzek.

W sumie odbyło się 19 różnych turnusów, które w sumie trwały 156 dni.

Również każda placówka opiekuńczo wychowawcza dla dzieci i młodzieży, w trakcie tegorocznych wakacji prowadziła dla swoich podopiecznych półkolonie. W sumie w naszych świetlicach wakacyjny czas spędziło ok 175 dzieci.

A wszystko to dzięki wsparciu wszystkich tych osób, które dbają o to, aby na ich wigilijnym stole zapłonęła świeca Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom.

W imieniu szczęśliwych dzieci i własnym bardzo dziękujemy.