Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

Piękny czas dla kobiety

Matka Boża Brzemienna w sposób szczególny otacza troską i opieką kobiety w stanie błogosławionym. Znajdują one schronienie w Domu Samotnej Matki Caritas, oczekując na narodziny swoich dzieci.

HALINA:   Cieszę się, że jestem w ciąży, że Jasiu (starszy syn) będzie miał braciszka. Data rozwiązania to 21 listopada. W Kościele to dzień, w którym obchodzimy ofiarowanie Najświętszej Maryi Panny, a Dom Samotnej Matki Caritas położony jest przy Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej.

Przy Maryi czuję się bezpieczna i spokojna o swoje dzieci. Razem z Jasiem codziennie chodzimy na wzgórze do Matki Bożej. Prosimy Ją, by Tomaszek urodził się zdrowy oraz byśmy otrzymali mieszkanie socjalne – bezpieczne miejsce dla mnie i moich dzieci.

DAGMARA Czekam Skarbie na Ciebie i dziękuję BOGU, że ponownie mogę być matką dla Ciebie i Twojego rodzeństwa .

Wasz uśmiech i dobro w sercu, które macie w sobie dają mi siłę i radość. I wierzę, że Ty Skarbie będziesz i jesteś i cząstka mnie jak słonce na niebie .

ANETA:   Życie zaskakuje nas niejednokrotnie, czasem pozytywnie, a czasem niestety nie.

Są w życiu sprawy, sytuacje , w których nie wszystko od nas zależy. Można do nich zaliczyć posiadanie potomstwa. Dlatego dziękuję Bogu za kolejną szansę po utracie poprzedniego dziecka.

Bo dziecko to taka istota, która gdy się pojawi zmienia wszystko w naszym życiu i staje się najważniejsze. Dla mnie ciąża była podróżą w nieznane, była oczekiwaniem na kogoś, kogo jeszcze nie widziałam, a kochałam całym sercem.

Teraz gdy trzymam mojego syna w ramionach, macierzyństwo oznacza dla mnie całkiem nowe spojrzenie na to, czego pragnę … SZCZĘŚCIE MOJEGO SYNKA.

Dlatego modląc się proszę:

… Naucz mnie prowadzić Go tak jak czyniła św. Rita. Spraw, abym była pełna czułości, ale bez słabości, abym była silna, ale bez surowości.

Uformuj moje serce na podobieństwo Twego i spraw, abym umiała nauczyć Go kochania Ciebie i służenia Tobie.

s.Teresa