Co ciekawego w Świetlicy "Słoneczne Wzgórze"?

Pewnie ciekawi jesteście jak spędziliśmy zeszły czwartek i piątek?
Już opowiadamy! W czwartek pojechaliśmy do Swarzewa. Tam czekały na nas takie atrakcje jak: Labirynt w polu kukurydzy, a w nim : Autobus do góry nogami, labirynt drewniany, labirynt pajęczyna,
„zaczarowany” rower ( To taki rower który skręca odwrotnie, przejechać nim nawet metr to nie lada wyczyn! ), piękne zwierzątka oraz dmuchany zamek do skakania! Było super!
Póżniej ciocie zabrały nas do Parku Ewolucji! Tam również czekało na nas wiele atrakcji!
Między innymi : Kino prehistoryczne ( historia powstania naszej planety z udziałem interaktywnego dinozaura) , Batyskaf (Niezapomniana wyprawa w czasie na dno oceanu do świata gadów żyjących miliony lat temu.) , Ścieżka dinozaurów (Makiety największych prehistorycznych zwierząt lądowych naturalnych wymiarów.) , Jaskiniowe miasteczko (Rodzina Flintstonów i pojazdy z epoki kamienia łupanego, na których oczywiście mogliśmy jeździć) , Dino pociąg i oczywiście wielki cudowny plac zabaw! A po zabawie ciocie zabrały nas na pyszne domowe zapiekanki! Zapraszamy do fotorelacji!

Piątek za to minął nam bardzo pysznie! Sami mogliśmy skomponować smaczne lody!
mmm!

Działania finansowane przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej i Urząd Miasta Gdańsk.