Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Matemblewo : kolejne życie w Oknie Życia.

ok godz. 12.00 już po raz czwarty w Domu Samotnej Matki w Matemblewie rozległ się ten wyjątkowy dźwięk! Dźwięk dzwonka oznajmiający wszystkim, że w  Oknie Życia ktoś czeka.

Była nią malutka, piękna dziewczynka.

Film: Matemblewo

Okno Życia w Matemblewie powstało 5 maja 2009 roku.

Dom Samotnej Matki Caritas jest prowadzony przez CARITAS Archidiecezji Gdańskiej jest od 1 lipca 2012 r.

Wcześniej - od powstania w roku 1994 - Dom prowadzony był przez parafię pw. Matki Bożej Brzemiennej.

Posługę wobec matek i dzieci sprawują siostry ze Zgromadzenia Sióstr Kanoniczek Ducha Świętego

Dzieci, które do tej pory znalazły schronienie w Oknie Żcyia to:

czerwiec 2013 "Marysia"

sierpień 2013 - "Marcelina"

wrzesień 2013 - "Gwidon"

Gdańska Caritas prowadzi jeszcze 2 Okna Życia:

•  od 10 kwietnia 2014 roku - w Rumii przy Domu Zakonnym Zgromadzenia Córek Maryi Wspomożycielki w Rumii
  • od 17 czerwca 2015 roku w Sopocie, przy domu Hospicyjnym Caritas im. św. Józefa w Sopocie.