Dom Hospicyjny "VI Bal Charytatywny"

Co to był za wieczór! VI Bal Charytatywny na rzecz Domu Hospicyjnego Caritas im. św. Józefa przeszedł do historii. Po raz kolejny podjęliśmy owocną współpracę w Sheraton Sopot Hotel, który udostępnił nam na to wydarzenie przepiękną salę balową „Marco Polo”.

Bal rozpoczął się od współnej kolacji, która została poprzedzona radosnym powitaniem wszystkich gości przez Panią Urszulę Chincz w imieniu organizatorów. Wśród obecnych gości byli Ksiądz Janusz Steć- dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej, Pani Katarzyna Sokołowska, której obecność wpisała się w tradycję naszych bali, Ksiądz Tomasz Kosewski wice dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej ds. hospicjum oraz Pan Kamil Czajkowski manager Sheraton Sopot Hotel reprezentujący dyrektora hotelu Emenuele Dalnodar'a.

Po kolacji przyszedł czas na atrakcje wieczoru… Było ich wiele :)

Każdy z gości mógł wziąć udział w loterii z ciekawymi fantami, które otrzymaliśmy od sponsorów.

Jak to na balu karnawałowym bywa muzyka i tańce to sukces zabawy. O radosne i pi,ękne rytmy taneczne zadbali muzycy z zespołu Remaband. Czasem, aż ciężko było znaleźć na parkiecie odrobinę miejsca dla siebie.

Niespodzianką był występ artystyczny w wykonaniu tancerzy zespołu Swing Revolution Trójmiasto.

Jednak najwięcej emocji wzbudziła aukcja przedmiotów, którymi zostaliśmy obdarowani przez darczyńców. Jak to często bywa, największym zainteresowaniem cieszyły się przedmioty otrzymane od sportowców. Piłka z autografem Zbigniewa Bońka, czy dar od Soczków Narciarskich.

Wśród unikatowych przedmiotów znalazły się m.in.: srebrna płaskorzeźba przedstawiająca Pałac Prezydencki w Warszawie- dar od Pana Prezydenta Andrzeja Dudy, obraz „Axis Mundi” autorstwa Pana Jacka Zielińskiego. Zaskoczeni zostaliśmy kolejnym darem na aukcję, który przekazała Pani Kasia Sokołowska- koszulka Reprezentacji Polski w Piłce Siatkowej z podpisem Bartosza Kurka.

Z nadzwyczajnym poczuciem humoru i taktu  oraz z wielkim dynamizmem Pani Urszula zachęcała uczestników do rywalizacji  w aukcji poszczególnych przedmiotów i przyniosło to efekty: radość u nabywców, a wsparcie dla Hospicjum.

Miłym zaskoczeniem dla wielu były wyniki losowania przez Panią Katarzynę i księdza Tomasza loteryjnych fantów.

Dzięki ofiarności naszych gości w tym roku udało się zebrać z aukcji i loterii przeszło 30 tysięcy złotych.

Jesteśmy ogromnie wdzięczni każdemu, kto wsparł nas w tym wydarzeniu.

Wiele rzeczy nie udałoby się, gdyby nie pomoc zawsze gotowych do działania wolontariuszy :)

Serdecznie dziękujemy dyrekcji Sheraton Sopot Hotel oraz Agencji Hostess Awans za pomoc w zorganizowaniu Balu.

Ponadto chcielibyśmy podziękować wszystkim osobom prywatnym oraz firmom, które przyczyniły się do tego sukcesu: Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda, Artyści i Przyjaciele (Monika i Jacek Miler, Dawid Garncarek, Kasia Sokołowska, Małgorzata Pronobis-Gajdzis,  Dorota Cenecka, Ewa Czufryn, Monika Reptowska-3DM), Prezes Polskiego Związki Piłki Nożnej – Zbigniew Boniek, Polski Związek Narciarski, Dariusz „Tiger” Michalczewski (TigerGym), Golden Tulip Gdańsk Residence – Daniel Danielewicz, Marka Apart, YES Biżuteria, Mia Mia, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Łapinie; Sopot Marriott Resort&Spa; MK Bowling, Beauty Dream Instytut, Teatr Wybrzeże, Przystań Rybacka, Iwona Kroll, Montownia Fryzur, Muzeum II Wojny Światowej, Baltiqa Day Spa, Estetica Gdańsk, Harmonia Monika Żybko, Villa Baltica, Stary Maneż, Motor Centrum, Polska Filharmonia Bałtycka, Teatr Miniatura, Teatr Miejski w Gdyni Studio Vertigo, Salon Kosmetyczny Dotyk Piękna, Teatr Gdynia Główna, Create Your Body Leszek Miętkiewicz, Elite Klub Fryzjerski, Opera Bałtycka, Magiel Towarzyski Zjedz i Pij, BB, FizjoGym, JBS Optima SP. z o.o. JBS Kisielewski Turos, Teatr Wybrzeże, Welkom Świniarski, Bikor, Estetic Gdynia, Biznes Mama, White Merlin, Toscana Restaurant, Sopocki Instytut Rozwoju Biznesu, Deserownia, Gdański Teatr Szekspirowski, Europejskie Centrum Solidarności, Kwiaciarnia Imbir, Japońskie Masaże Twarzy, Beauty Medica, Moena, Pracownia Florystyczna Alexa Flowers & Decorations z Gdańska – oprawa florystyczna, Grupa Print Graphics – materiały graficzne; KreArt – materiały graficzne.

zdjęcia: deluxe.trójmiasto.pl / Andrzej Zięba