Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Czas oczekiwania na narodziny Jezusa w gronie pracowników gdańskiej Caritas.

Już wczoraj widzieliśmy św. Mikołaja wasz z jego śnieżynkami. Gdzie? Podczas wigilijnego spotkania pracowników gdańskiej Caritas, które jak co roku odbyło się w pięknym Refektarzu pocysterskim na terenie Gdańskiego Seminarium Duchownego w Gdańsku Oliwie. Wśród zaproszonych gości byli: JE Abp Sławoj Leszek Głódź oraz Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie Pani Małgorzata Niemkiewicz, bardzo bliska naszym sercom osoba.

A Mikołaj – jak to Mikołaj miał ze sobą prezenty. Aby je otrzymać, pracownicy
z każdej placówki zobowiązani byli zaśpiewać kolędę. Dzięki licznym próbom i wsparciu scholii– koncert wypadł śpiewająco.

Był również czas, aby ogłosić, kto otrzymal w tym roku nagrodę pracownika roku. Została nim osoba „Dobra, zawsze  chętna do pomocy współpracownikom, pacjentom oraz ich rodzinom.. Empatyczna, uśmiechnięta, energiczna. Poświęca czas na trudne rozmowy z Rodzinami naszych podopiecznych, cierpliwie tłumacząc wszelkie zawiłe sprawy administracyjne.”  Pani Bożena Malecka, Oddziałowa Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego w Centrum Caritas im. św. O. Pio w Gdyni.

Następnie Ks Janusz Steć przedstawił wszystkim zebranym sprawozdanie i opowiedział, co ciekawego zdarzyło się w naszej Caritas w mijającym roku.

Na zakończenie, chwilę przed łamaniem się opłatkiem i wieczerzą wigilijną JE poinformował, że również ma dla nas prezent - od tej chwili ks Tomasz Kosewski został mianowany kanonikiem. Czego z serca gratulujemy.

Za przygotowanie tej pięknej uroczystości wszystkim zaangażowanym serdecznie dziękujemy.

Szczególne słowa podziękowania przekazujemy również scholii i Pani Katarzynie Rogalskiej z parafii św. Rodziny w Gdańsku Stogach, która swoim pięknym śpiewem uświetniła to wyjątkowe kolędowanie.