Jak najlepiej zagospodarować czas przed świętami - przygotuj "Świąteczny Niezbędnik"

Do Centrali diecezjalnej gdańskiej Caritas w Sopocie ( al. Niepodległości 778) oraz do Centrum Wolontariatu Caritas
( Gdańsk Wrzeszcz, ul. Jesionowa 6)   w Gdańsku Wrzeszczu szerokim strumieniem napływają kosmetyczki - Świąteczne niezbędniki.

Ich kolory i zawartości są przeróżne. To, co ich łączy to fakt, że trafią 24 grudnia do osób bezdomnych, samotnych, potrzebujących.

Jeżeli ktoś jeszcze nie przygotował kosmetyczki: zachęcam, to bardzo proste:

Co należy zrobić?

• Kupić kosmetyczkę lub Uszyć worek ( taki, w jakim kiedyś nosiło się kapcie do szkoły)
    o wymiarach 22x30cm.
  • Wypełnić worek/ kosmetyczkę przyborami kosmetycznymi; przyda się: szampon, szczoteczka i pasta do zębów, grzebień, dezodorant, żel pod prysznic.
  • Wypisać kartkę świąteczną z życzeniami dla osoby ubogiej, bezdomnej
    i wszystko dostarczyć do jednej z placówek gdańskiej Caritas.

Na „świąteczne niezbędniki” czekamy do 22 grudnia. Wszystkie przybory wraz z życzeniami trafią 24 grudnia do tych najbardziej potrzebujących, uczestników Wigilii dla osób ubogich, samotnych, chorych, która odbędzie
się o godz. 9.00 w Jadłodajni dla ubogich im, św. Alberta  w Sopocie
przy Al. Niepodległości 778,

Szczegóły:

Centrum Wolontariatu Caritas Archidiecezji Gdańskiej

ul. Jesionowa 6a, Gdańsk Wrzeszcz.

tel. 58 345 47 18, 668 360 889.