Kolejna ekipa na eksperymentach w Gdyni

24 października dzieci ze świetlic w Tuchomiu, Baninie i Leźnie  wzięły udział w ciekawej wycieczce w Centrum Nauki Experyment w Gdyni. Na miejscu uczestniczyły w bardzo ciekawych warsztatach o wodzie, gdzie poprzez zabawę i doświadczenia mogły zapamiętać wiele wiadomości. Zajęcia te rozbudzały dziecięcą ciekawość i zachęcały do eksperymentowania. Owa ciekawość dzieci prowadziła również do zwiedzania tematycznych wystaw w siedzibie Experymentu. Największym zainteresowaniem uczestników wycieczki cieszyła się strefa niewidocznych sił, człowieka oraz zdrowia. Dzięki interaktywnym wystawom dzieci mogły uczyć się poprzez zabawę, a taka nauka wyzwala kreatywność oraz pobudza do nieustannego poznawania świata.