Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Przygotuj „Świąteczny niezbędnik” . Zrób prezent osobie bezdomnej, ubogiej, samotnej.

Gdańska Caritas podobnie jak w latach ubiegłych rozpoczęła akcję, której celem jest przygotowanie „świątecznego niezbędnika” dla osoby ubogiej, bezdomnej.

W latach ubiegłych były to własnoręcznie zrobione szaliki, uszyte poszewki na „jaśki” w tym roku zapraszamy wszystkich do przygotowania worka z podstawowymi kosmetykami.

Co należy zrobić?

• Uszyć worek ( taki, w jakim kiedyś nosiło się kapcie do szkoły)
    o wymiarach 22x30cm.
  • Wypełnić worek przyborami kosmetycznymi; przyda się: szampon, szczoteczka i pasta do zębów, grzebień, dezodorant, żel pod prysznic.
  • Wypisać kartkę świąteczną z życzeniami dla osoby ubogiej, bezdomnej
    i wszystko dostarczyć do jednej z placówek gdańskiej Caritas.

Na „świąteczne niezbędniki” czekamy do 15 grudnia. Wszystkie przybory wraz z życzeniami trafią 24 grudnia do tych najbardziej potrzebujących, uczestników Wigilii dla osób ubogich, samotnych, chorych, która odbędzie
się o godz. 9.00 w Jadłodajni dla ubogich im, św. Alberta  w Sopocie
przy Al. Niepodległości 778,

Szczegóły:

Centrum Wolontariatu CAritas Archdiecezji Gdańskiej

ul. Jesionowa 6a, Gdańsk Wrzeszcz.

tel. 58 345 47 18, 668 360 889.