Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Dzień Skupienia pracowników Caritas Archidiecezji Gdańskiej odbył się w towarzystwie św. Brata Alberta

Tegoroczny Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Archidiecezji Gdańskiej był wyjątkowy, gdyż towarzyszył nam sam św. Brat Albert pod postacią relikwii, patron Gdańskiej Caritas.

Już od godz. 9.00 w kościele parafialnym pw. Najświętszej Marii Panny Królowej Różańca Świętego w Gdańsku Przymorzu prócz zgiełku związanego z rozpoczęciem uroczystości czuć było zapach świeżego pieczywa. Każdy z uczestników przyniósł ze sobą bochen chleba, nie rzadko własnoręcznie upieczony. Po co?  By po dniu zadumy, modlitwy, wziąć kawałek i podzielić się nim z … sąsiadem, bratem, synem, mężem czy żoną. Osobą, która w najbliższym otoczeniu być może czeka na Nasze przebaczenie, obecność, dobre słowo.

Dzięki młodzieżowej wspólnocie „Boża Husaria” mieliśmy okazję zobaczyć przedstawienie opowiadające o życiu św. Brata Alberta. Już wiemy, że „obraz poczeka – a biedny człowiek nie”.

Ks. dr Łukasz Białk przygotował specjalnie dla nas konferencje. Po czuwaniu, Mszy św. i uczczeniu relikwii zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcie. Na zakończenie spotkania był pyszny bigos i znakomite ciasta. Była to uczta i dla Ducha i dla ciała.

Serdecznie dziękuję wszystkim zaangażowanym w przygotowanie tego dnia i Wam – którzy znaleźliście czas, by spędzić go przede wszystkim z Bogiem. „Powinno się być dobrym jak chleb, powinno się być jak chleb, który dla wszystkich leży na stole, z którego każdy może kęs dla siebie ukroić i nakarmić się, jeśli jest głodny.” Św. Brat Albert