Wycieczka nad morze

Korzystając z poprawy pogody, wybraliśmy się parę dni temu na od dawna planowaną wycieczkę do Swarzewa oraz Władysławowa.

Swoją podróż rozpoczęliśmy od zwiedzania, nieznanego naszym podopiecznym, Sanktuarium Maryjnego Królowej Polskiego Morza w Swarzewie. Po uczestnictwie w Mszy św. , postanowiliśmy zwiedzić okolicę. Byliśmy między innymi na maleńkim, swarzewskim molo przy którym znajduje się stanica oraz przystań morska dla rybaków. Następnie udaliśmy się w dalszą podróż - do Władysławowa. Tam spędziliśmy miło czas odpoczywając na plaży, jedząc obiad i spacerując po centrum Władysławowa. Oczywiście, nie mogło zabraknąć największej atrakcji każdej wycieczki - zakupu pamiątek oraz deseru w postaci pysznych lodów i gofrów.

Po południu, pełni wrażeń, opaleni i zadowoleni udaliśmy się w podróż powrotną do Trójmiasta.