Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Dzieci polonijne wypoczywają na Pomorzu

Właśnie skończył się pierwszy turnus kolonijny w Warzenku, ośrodku wypoczynkowym Caritas Archidiecezji Gdańskiej. Swoją wakacyjną przygodę zakończyły tam zarówno dzieci z Białorusi (50 osób) jak i z Pomorza (45 osób). Czas wspólnie spęczony był wypoczynkowy jak i edukacyjny.

Pierwszy turnus, który trwał od 24 czerwca do 5 lipca skupiał się wokół tematów zaczerpniętych z bajki o pomysłowym Dobromirze. Prócz ściśle zaplanowanych zajęć pełnych zabawy, wypoczynku i radości dzieci miały też okazję poznać nasz rejon. Odbyły się wycieczki do ZOO w Gdańsku Oliwie, ale i do Trójmiasta. Spacery po starówce czy rozmowy z ratownikami wodnymi pracującymi w Sopocie były pełne wiedzy i ciekawostek.

A kolejny turnus już lada moment dojedzie do Warzenka:

II turnus odbędzie się w terminie: od 6 do 17 lipca i będzie zainspirowany tematem: księżniczek i rycerzy. Będzie piękny zamek i być morze wyprawa do labiryntu.

II turnus zaplanowany został na 18-29 lipca, podczas tych dni wychowawcy będą „Dodawać Im Skrzydła” – tu inspiracją do tematu przewodniego wypoczynku była chęć skupienia się wychowawców na odkrywaniu talentów wypoczywających w Warzenku dzieci.

A wypoczynek ten może się odbyć m.in. dzięki projektowi: „Dzieci, wiosna życia, zadatek przyszłości każdej dzisiejszej  ojczyzny - kolonie Caritas dla dzieci polonijnych i polskich."

Projekt współfinansowany w ramach sprawowania opieki Senatu Rzeczypospolitej nad Polonią i Polakami za granicą.