Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

Wyjdź z cienia

Katolickie Stowarzyszenie Gdańskiej Szkoły Nowej Ewangelizacji "Jezus żyje" przygotowało akcję ewangelizacyjną KATOLICY NA ULICY, jaka od kilkunastu lat odbywa się w uroczystość Bożego Ciała na gdańskiej starówce. Tegoroczne spotkanie odbyło się pod hasłem "Wyjdź z cienia", z cienia swoich lęków, ograniczeń, słabości, aby z radością głosić prawdę o tym, że Jezus żyje. Temat nawiązywał do przeżywanego w Polsce roku duszpasterskiego "Idźcie i głoście". Całe wydarzenie zostało podzielone na dwie części: festyn ewangelizacyjny, podczas którego odbyły się tańce, świadectwa, pantomimy oraz zagrał zespół Kierunek Niebo.

W wydarzeniu wzięły udział siostry i matki DSMC: najmłodszy katolik 4 - miesięczna Amelia z mamą Justyną, roczna Laura z Anną oraz najstarszy 4 - letni Fabian.

„Poruszyły mnie świadectwa młodych ludzi, którzy odnajdując Boga stawali się nowymi ludźmi, odnajdywali sens swojego życia, cieszyli się pomimo swych ograniczeń, niepełnosprawności. Poczułam się przynaglona do gorliwszej modlitwy, która może pomóc uprosić łaskę otwarcia się na Boga niejednej młodej osobie”. s.Teresa