Dom Hospicyjny - Wszechstronni Młodzi Sportowcy

W poniedziałek uczniowie Szkoły Sportowej klas podstawowych nr 75 z Żabianki, sprawili nam wielką radość. Zorganizowali w szkole kiermasz przedświąteczny z przedmiotami przez siebie wykonanymi. Z zebranych pieniędzy ufundowali dla hospicjum miłe prezenty w postaci artykułów higieniczno-pielęgnacyjnych. Ale to nie wszystko ogromnym zaskoczeniem były dla naszego personelu występy artystyczne. Uczniowie przygotowali radosne wiersze Juliana Tuwima, Jana Brzechwy z którymi brali udział w konkursach recytatorskich (Zosia Oliwia i Nadzia z kl. Ib.; Zosia i Monika z kl. III b.) Nie mogliśmy wyjść z podziwu dla Andrzeja ucznia klasy II b., który jako ostatni zaprezentował nam pięknie wykonana arię – oklaskom nie było końca. To wszystko możliwe było dzięki zaangażowaniu Pań Bożeny i Iwony. Dzieci wręczyły naszym pracownikom własnoręcznie przygotowane ozdobne jajka ze słowami życzeń świątecznych dla wszystkich. Dziękujemy Wychowawcom, Nauczycielom i Rodzicom za uwrażliwianie dzieci na umiejętność dzielenia się dobrem oraz stwarzanie Im takich okazji.