V Bal Charytatywny na rzecz Domu Hospicyjnego Caritas im. św. Józefa

Co to był za wieczór! V Bal Charytatywny na rzecz Domu Hospicyjnego Caritas im. św. Józefa przeszedł do historii. Po raz kolejny podjęliśmy owocną współpracę w Sheraton Sopot Hotel, który udostępnił nam na to wydarzenie przepiękną salę balową. Elegancko ubrani goście już od wejścia mogli zrobić sobie zdjęcie przy pamiątkowej ściance oraz uraczyć się lampką szampana.

Z uśmiechem powitał wszystkich Mateusz Hładki, który prowadził to wydarzenie. Gościem Honorowym był pochodzący z Gdańska aktor – Filip Bobek. Nie zabrakło również Kasi Sokołowskiej, która w ubiegłych latach pełniła tę funkcję. Swoje słowo na przywitanie skierowali do gości również ks. Janusz Steć (Dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej), Emanuele Dalnodar (Dyrektor hotelu), Marcin Skwierawski (Wiceprezydent Miasta Sopotu) oraz ks. Tomasz Kosewski (pełniący funkcję Dyrektora Domu Hospicyjnego Caritas).

Po kolacji przyszedł czas na atrakcje wieczoru… A tych było wiele :)

Każdy z gości mógł wziąć udział w loterii z ciekawymi fantami, które otrzymaliśmy od sponsorów.

Niespodzianką był występ artystyczny w wykonaniu tancerzy ze Szkoły Tańca Irlandzkiego ISTA.

Jak to na balu karnawałowym bywa – goście już nie mogli się doczekać, aż sami spróbują swoich sił na parkiecie. A o dobry rytm zadbali muzycy z zespołu Cocktail. Czasem, aż ciężko był znaleźć dla siebie odrobinę miejsca wśród tańczących par…

Jednak najwięcej emocji wzbudził główny element programu, czyli aukcja. Jak to często bywa, największym zainteresowaniem cieszyły się przedmioty otrzymane od sportowców. Koszulka z autografem Leo Messiego została zlicytowana za sumę 11 100zł!

Wśród unikatowych przedmiotów znalazły się m.in.: biżuteria marki APART z unikatowym grawerem od Kasi Sokołowskiej, scenariusz serialu „Brzydula” podarowany przez Filipa Bobka, apaszka od Małżonki Prezydenta PR Pani Agaty Kornhauser-Dudy, fotografia Sopotu wykonana w latach 60tych przez Zbigniewa Kosycarza, czy też bursztynowe dzieła z pracowni Lucjana Myrty.

Dzięki ofiarności naszych gości w tym roku udało się zebrać kwotę: 72 495zł.

Jesteśmy ogromnie wdzięczni każdemu, kto wsparł nas w tym wydarzeniu.

Wiele rzeczy nie udałoby się, gdyby nie pomoc zawsze gotowych do działania wolontariuszy :)

Ponadto chcielibyśmy podziękować wszystkim osobom prywatnym oraz firmom, które przyczyniły się do tego sukcesu: Pani Agata Kornhauser-Duda ~ Małżonki Prezydenta Rzeczypospolitej , Artyści i przyjaciele (Lucjan Myrta, Monika i Jacek Miler, Kasia Sokołowska, Dariusz TIGER Michalczewski, Maciej Kosycarz), Mia Mia, Centrum Pomocowe Caritas im. św. siostry Faustyny, Ziaja, Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia, Polski Związek Piłki Nożnej, Football Club Barcelona,  Golden Tulip Gdańsk Residence,  Gdański Teatr Szekspirowski, Opera Bałtycka, Kawiarenka Turystyczna, Sopocki Instytut Rozwoju Biznesu, Salon Beauty Box, Beauty Derm Instytut, Multikino, White Marlin, Mary Kay - Hanna Lewandowska, YOGA MA, Deserownia, Beauty Medical, ALLEGORIA, Teatr Miniatura, Teatr Gdynia Główna, Hotel Dobry, Cozzi Ristorante, Lucjan Myrta, Klub Scena, Stary Maneż, Teatr Miejski w Gdyni, BIKOR Professional Color Cosmetics, Tiger Gym Fitnes Club, Studio Urody NAYLA, Secretariat Restaurant & Events, Holistic Clinic, Restauracja Smak Morza, JBS Kisielewski Turos Kisielewski, “Felix-Styl” Gdańsk, Restauracja Nowy Świat, Mera Hotel, Kwiaciarnia IMBIR, Sheraton Sopot Hotel, MK Bowling, Hotel Villa Baltica, Teatr Wybrzeże.

Szczególne podziękowania kierujemy do:

Agencji Hostess Awans, Pracownii Florystycznej Alexa Flowers & Decorations, Weinhaus Jakob Gerthard Polonia, Grupy Print Graphics – materiały graficzne oraz KreArt.

Fot. Anna Arendt-Mendyk, Robert Wąsik, Andrzej Zięba