Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

Wielka łaska

Do Krakowa na ŚDM wyruszyła grupa z Caritas: ks. Janusz Steć, ks. Piotr Brzozowski, s. Samuela Ciesielska, mamy z dziećmi: Karolina Dąbrowska z 2 – letnim Alanem, Patrycja Kinder z 2,5 – letnią Wiktorią, Monika Skiba z 5 – letnią Wiktorią oraz wolontariusze i przyjaciele DSMC. Razem z innymi siostrami duchaczkami zaangażowani byli w prowadzenie Drogi Krzyżowej na Błoniach krakowskich (zdjęcia) dn. 29 lipca. Grupa niosła krzyż ŚDM od stacji III do IV, natomiast tekst modlitwy przeczytała s. Stella Porębna, juniorystka. Rozważanie stacji IV nawiązywało do uczynku miłosierdzia – STRAPIONYCH POCIESZAĆ. Podczas Drogi Krzyzowej wszyscy wierni mogli obejrzec krótki film przedstawiajacy posługę Sióstr w Domu Samotnej Matki.

Maryjo, Pocieszycielko strapionych, chcemy się od Ciebie uczyć miłosiernej, milczącej obecności przy tych, którzy cierpią.

Uwielbiamy Cię, Jezu Chryste i Ciebie, Duchu Święty, Pocieszycielu, który nas pocieszasz w każdym naszym utrapieniu, byśmy mogli pocieszać tych, co są w jakiejkolwiek udręce, pociecha, której doznajemy od Ciebie. Amen.