Sopockie Pola Nadziei na Pomorzu 2016

Wiosną zakwita nadzieja! U nas tradycyjnie w kolorze żółtym :) Zapraszamy do udziału w finale akcji Pola Nadziei na Pomorzu 2016, której celem jest pozyskiwanie środków na potrzeby hospicjów i promowanie wolontariatu.
24 kwietnia na Pomorzu będzie się działo. Wspólną inicjatywę już piąty rok z kolei podejmują hospicja z Pucka, Gdyni, Sopotu oraz Gdańska.
Organizatorem wydarzeń, na które zapraszamy do Sopotu jest Dom Hospicyjny Caritas im. św. Józefa oraz Caritas Archidiecezji Gdańskiej.

Rozpoczniemy tradycyjnie Żonkilowym Marszem od Kościoła Św. Jerzego o godz. 13:00, by następnie przjść na Śkwer Kuracyjny, gdzie na zebranych będzie czekało wiele atrakcji.

Nowością w tym roku jest I Bieg Nadziei! Uczestnicy będą mogli pokonać trasę między Sopotem a Gdynią.
Zapisy: https://www.facebook.com/events/1334354659924932/

POLA NADZIEI NA POMORZU 2016 – PIKNIK RODZINNY W SOPOCIE

10:30 Przy Molo - Start I Biegu Nadziei z Sopotu do Gdyni
13:00 Żonkilowy Marsz ul. Bohaterów Monte Cassino
13:15 Rozpoczęcie, przywitanie gości
13:30 Koncert Katarzyny Rogalskiej, która otrzymała nagrodę Osobowość Roku 2015
13:55 Pokazy umiejętności akrobatycznych uczniów
i uczennic trenujących gimnastykę sportową w SP 75/ cz. I
14:05 Koncert Chóru Przyjaciół Ekolanu oraz Grupy Dobrego Brzmienia pod dyrekcją Małgorzaty Kuchtyk
14:50 Pokazy umiejętności akrobatycznych uczniów
i uczennic trenujących gimnastykę sportową w SP 75/ cz. II
15:00 Pokazy umiejętności akrobatycznych uczniów
i uczennic trenujących gimnastykę sportową w SP 75/ cz. III
15:10 Spektakl Młodzieżowej Akademii Teatralnej z XX LO w Gdańsku pt. „Romeo i Julia w czterech odsłonach” w reżyserii Roberta Cyrty
15:40 Występ Zespołu Tańca Ludowego Neptun AWFiS cz. I
15:50 Koncert zespołu Łosoś
16:20 Występ Zespołu Tańca Ludowego Neptun AWFiS cz. II
16:30 Koncert zespołu Confusion Project
17:00 Zakończenie

Ponadto: spotkanie z bohaterami „Gwiezdnych wojen”, pokazy wozów strażackich i policyjnych, kuchnia polowa, wata cukrowa, gofry. Całość poprowadzi DJ Buźka

Do współorganizacji tego radosnego przedsięwzięcia włączyli się: Kąpielisko Morskie Sopot, Klub Scena Sopot, Restauracja Smak Morza, Gdański Archipelag Kultury "Plama", strony-parafialne.pl.

Wydarzenie odbywa się Pod patronatem Prezydenta Miasta Sopotu Jacka Karnowskiego.

ZAPRASZAMY!!!