Karnawałowy Bal Charytatywny na rzecz Domu Hospicyjnego Caritas

Ostatnia sobota karnawału 2016, a razem z nią czwarty Bal Charytatywny na rzecz Domu Hospicyjnego Caritas im. św. Józefa w Sopocie przeszły do historii. Dzięki współpracy z Sofitel Grand Sopot udało nam się przygotować wspaniały wieczór, podczas którego wspólnie działaliśmy na rzecz Domu Hospicyjnego. Tegoroczny Bal był objęty patronatem honorowym  Arcybiskupa Metropolity Gdańskiego Sławoja Leszka Głódzia, Marszałka Województwa Pomorskiego Mieczysława Struka oraz Prezydenta Miasta Sopotu Jacka Karnowskiego.

Istniejące od 2004 roku hospicjum, na co dzień obejmuje swoją opieką 25 osób w terminalnym stanie choroby nowotworowej. Jest to nie lada wyzwanie.

Już drugi rok mogliśmy gościć Kasię Sokołowską, która jak sama powiedziała, nie mogła się doczekać tego Balu. Jako ambasadorka marki APART – naszego głównego sponsora, z przyjemnością i klasą prezentowała wystawioną na aukcji biżuterię.

Atmosfera w ten karnawałowy wieczór była bardzo radosna. Goście mieli możliwość zabawy na parkiecie do muzyki na żywo, którą przygotował zespół Remaband. Zróżnicowany repertuar sprawił, że każdy z przyjemnością podrywał się do tańca. Jedną z atrakcji był pokaz tańca finalistów Mistrzostw Województwa Pomorskiego w tańcach standardowych i latynoamerykańskich w kategorii dorośli z nominacją do Mistrzostw Polski - Dawida Laskowskiego i Julii Godawy.

Bal wspaniale i profesjonalnie poprowadził Mateusz Hładki. Podczas głównego punktu programu, czyli licytacji na żywo, emocje na sali sięgały zenitu, a losy do trwającej cały wieczór gry losowej były kupowane do ostatniej chwili!

Poza biżuterią ufundowaną przez APART, goście mogli stać się właścicielami m.in. biżuterii ręcznie wykonanej przez Dorotę Cenecką – wiora z Agatu druzyjskiego i bursztynu oprawionego w srebro, piłki z podpisem Marcina Gortata, koszulki z podpisami piłkarzy Lechii Gdańsk. W ramach aukcji goście mogli wylicytować również kolację w restauracji White Marlin w towarzystwie naszej Gwiazdy, wizytę w studiu „Dzień Dobry TVN” z Mateuszem Hładkim jako przewodnikiem, czy też konsultację u dr Krzysztofa Gojdzia – lekarza medycyny estetycznej i regeneracyjnej.

Dzięki otwartości serc zebranych gości łączny dochód z Balu to ponad 74 tys. zł. Ogromnie dziękujemy za włączenie się w to dzieło!!! Mamy nadzieję, że spotkamy się za rok w równie miłym gronie i tak wspaniałej atmosferze :)