Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

Prace w Domu Samotnej Matki Caritas

W ostatnim czasie dzięki wsparciu naszych Dobrodziejów staraliśmy się zintensyfikować prace remontowe w Domu Samotnej Matki Caritas. Udało się częściowo wykonać konserwacje dachu, wymianę rynien spustowych. Rozpoczęto również remont pokoi mieszkalnych z odgrzybianiem. Główną inwestycją, którą chcemy zrealizować jest wykonanie izolacji pionowej i przyłączy wody deszczowej. Przedsiewzięcie jest bardzo kosztowne, ale i bardzo konieczne. I czeka nas remont dalszych pokoi mieszkalnych.

Wszystkie te prace możemy prowadzić ufając Bożej Opatrzności, która od lat posyła do nas ludzi dobrej woli, dostrzegających potrzeby DSMC i wychodzących im naprzeciw. Serdecznie dziękujemy za dotychczasową pomoc i ośmielamy się prosić o dalsze wsparcie prowadzonych prac. Każda nawet najskromniejsza ofiara ma tutaj wielką wartość. Ze swej strony zapewniamy o co miesięcznej Mszy Świętej oraz nieustannej modlitwie w intencji naszych Dobroczyńców, dzięki którym nasza Placówka może coraz lepiej funkcjonować i służyć zagrożonemu życiu ludzkiemu.

Wpłaty można dokonywać na konto Dom Samotnej Matki Caritas

Bank Millenium SA 31 1160 2202 0000 0001 1101 3254

Al. Niepodległości 778  81-805 Sopot

Serdecznie dziękujemy za każdy dar serca.