Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

Dziękujemy, że jesteście!

„Bronić życia i umacniać je, czcić je i kochać – oto zadanie, które Bóg powierza każdemu człowiekowi .” – Evangelium Vitae

W Tygodniu Miłosierdzia przebiegającym pod hasłem „Święty Jan Paweł II – Apostoł Miłosierdzia” dnia 01.05.2014r. w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, Dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej  - Ks. Janusz Steć odprawił Mszę Świętą w intencji wszystkich dobrodziejów wspierających dzieło Domu Samotnej Matki Caritas, w intencji pensjonariuszek DSM i ich dzieci oraz za tych, którzy na co dzień troszczą się o rozwój tego dzieła ofiarując dar modlitwy.

Jesteśmy ogromnie wdzięczni naszym wspaniałym dobroczyńcom za ich wrażliwe serca, które otwierają się dla tych „najmniejszych”.

Patrząc na świętość Jana Pawła II- Apostoła Miłosierdzia, który był Wielkim obrońcą życia i niestrudzonym orędownikiem świętości życia, niech będzie dla nas wzorem jak bronić godności człowieka, fundamentalnych praw osoby ludzkiej w tym prawa do życia.

W tym też dniu w Kaplicy Sióstr Kanoniczek Ducha Świętego, Ks. Janusz Steć udzielił sakramentu Chrztu Świętego – Małemu Wiktorowi, który wraz z Mamą przebywa w naszym Domu.

Wspólnie dziękowaliśmy Bogu za dar życia jaki otrzymał Wiktor, za włączenie Go do wspólnoty chrześcijańskiej. Modliliśmy się również za Jego rodziców, rodziców chrzestnych, aby dawali świadectwo wiary i miłości w codziennym życiu.

A Wam Drodzy Dobrodzieje  - DZIĘKUJEMY, ŻE JESTEŚCIE!!!