Jeden procent dla Caritas Rozlicz swój 1% - program na rok 2018

EDUKACJA w Domu Samotnej Matki

W miniony czwartek Pani Alicja Biłat wraz ze swoimi uczennicami ze Szkoły EDUKACJA zorganizowały spotkanie wigilijne w Domu Samotnej Matki Caritas.
Przygotowały je bo jak mówiła Pani Alicja „ chcemy, żebyście czuły się jak w domu, abyście wiedziały, że nie jesteście same… żeby przekonać Was o tym , że nie jesteście nam obojętne, że możecie na nas liczyć…”

Panie same wszystko przygotowały począwszy od pięknego nakrycia stołu, przez przygotowanie pysznych potraw i ciast, aż po drobne upominki dla Matek i ich pociech.

Dzieliliśmy się opłatkiem, śpiewaliśmy kolędy, było ciepło, miło, rodzinnie… było jak w Domu….

W imieniu wszystkich Pensjonariuszek  Naszego Domu, składamy raz jeszcze ogromne podziękowania Pani Alicji i jej uczennicom, Niech Pan Bóg Wam Błogosławi.