Caritas Archidiecezji Gdańskiej poszukuje wolontariuszy do projektu Kierunek Samodzielność.

Caritas Archidiecezji Gdańskiej poszukuję wolontariuszy chętnych do współpracy wprojekcie „Kierunek Samodzielność”, współfinansowanego ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

Celem projektu  jest  nabycie, zwiększenie i podtrzymanie samodzielności oraz rozwój osobisty 102 osób niepełnosprawnych z terenu woj. Pomorskiego poprzez różne formy rehabilitacji. Cele szczegółowe to: wzrost samodzielności, samooceny i umiejętności społecznych; przełamywanie barier uzależniających osoby niepełnosprawne od osób trzecich; zwiększenie sprawności psycho-fizycznej.

Charakter pracy wolontariaciej:
- towarzyszenie uczestnikom projektu podczas przejazdów na zajęcia,

- wsparcie opieką uczestników podczas realizacji zajęć w projekcie Kierunek Samodzielność.

Miejsce wykonywania pracy wolontariackiej:

- Centrum im. św. siostry Faustyny, Rumia ul. Ks. Gierosa 8A

- Centrum Rehabilitacji Caritas im. św. Stanisława Kostki, Trąbki Wielkie ul. Pasteura 1

- Caritas Archidiecezji Gdańskiej - Placówka pomocowa w Łapinie ul. Sienkiewicza 50

- Centrum Pomocowe Caritas im. Jana Pawła II, ul. Fromborska 24

- Centrum Pomocowe Caritas im. św. ojca Pio, Gdynia ul. Jęczmienna 8

- Centrum Caritas im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Krzywym Kole 36

Czas trwania pracy wolontariackiej:

Praca wolontariacka odbywać się na podstawie porozumienia o współpracy w okresie od 02.05.2018 r. do 31.03.2019 r.

Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: gdansk@caritas.pl, lub telefonicznie  tel 58 555 78 78

Kontakt: