Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, z siedzibą przy al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej o numerze NIP 9570657546, dalej zwana Administratorem.

Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu świadczenia naszych usług oraz w wypadku wyrażenia stosownych zgód w celach statystycznych, zapewnienia większego bezpieczeństwa usług, a tym samym wykrywania ewentualnych nadużyć.

Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Nabór do projektu dla osób niepełnosprawnych

Caritas Archidiecezji Gdańskiej ogłasza rekrutację do projektu pn „Kierunek Samodzielność”, współfinansowanego ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. Okres realizacji projektu: od dnia 01 kwietnia 2017 r. do dnia 31 marca 2019 r.

Celem projektu  jest  nabycie, zwiększenie i podtrzymanie samodzielności oraz rozwój osobisty 102 osób niepełnosprawnych z terenu woj. Pomorskiego poprzez różne formy rehabilitacji. Cele szczegółowe to: wzrost samodzielności, samooceny i umiejętności społecznych; przełamywanie barier uzależniających osoby niepełnosprawne od osób trzecich; zwiększenie sprawności psycho-fizycznej.

Beneficjentami projektu mogą być:

-osoby niepełnosprawne, które przedstawią Wnioskodawcy aktualne orzeczenie o stopniu niepełnosprawności lub aktualne orzeczenie o niepełnosprawności lub aktualne orzeczenie równoważne (orzeczenie lekarza orzecznika ZUS lub orzeczenie o zaliczeniu do jednej z grup inwalidów). Poświadczone za zgodność z oryginałem przez Wnioskodawcę kserokopie orzeczeń przechowywane będą przez Wnioskodawcę.

Projekt zakłada prowadzenie rehabilitacji - codziennych zajęć (pon-pt), w godz. 16-20, w wym. ok. 2h/dz. oraz w miarę potrzeb w soboty, w 6 placówkach CARITAS dla ON nie uczestniczących w zajęciach w WTZ, ŚDS oraz OREWu. Rehabilitacja obejmować będzie:

- rehabilitację społeczną indywidualną i grupową;

- terapię logopedyczną i psychologiczną,

- rehabilitację ruchową na basenie,

- inne formy rehabilitacji (hipoterapia, dogoterapia oraz terapia polisensoryczna).

Miejsce realizacji zajęć w ramach projektu:

- Centrum Rehabilitacji Caritas im. św. Stanisława Kostki, Trąbki Wielkie ul. Pasteura 1

- Centrum Caritas im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Krzywym Kole 36

- Warsztat Terapii Zajęciowej w Łapinie, ul. Sienkiewicza 50

- Centrum Pomocowe Caritas im. św. ojca Pio, Gdynia ul. Jęczmienna 8

- Centrum Pomocowe Caritas im. Jana Pawła II, ul. Fromborska 24

- Centrum im. św. siostry Faustyny, Rumia ul. Ks. Gierosa 8A

Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:

Caritas Archidiecezji Gdańskiej,

Sopot ul. Al. Niepodległości,