Caritas Archidiecezji Gdańskiej ogłasza nabór na stanowisko: Koordynator dwóch projektów – PO WER Działanie 5.2 oraz RPO WP Poddziałanie 6.1.1 .

Do Twoich obowiązków będzie należało:

• zarządzanie projektami,
  • bieżący monitoring projektów (merytoryczny i finansowy), w tym kontrola poziomu realizacji założonych wskaźników;
  • prowadzenie kontroli realizacji budżetów oraz monitorowanie stanu rozliczeń projektów, w tym otrzymanych dotacji;
  • kontakt z Partnerami projektów oraz IP w celu ustalania przebiegu i realizacji projektów;
  • zarządzanie akcją promocyjną projektów;
  • nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu rekrutacji uczestników;
  • wybór dostawców usług do projektów oraz nadzór nad poprawnością wykonanych usług i/lub dostarczonych towarów;
  • archiwizacja dokumentacji związanej z realizacją projektów;
  • diagnoza potrzeb Beneficjentów projektów;
  • programowanie działań projektowych wg potrzeb i metod zarządzania,
  • obsługa Aplikacji głównej Centralnego Systemu Teleinformatycznego.

Oczekujemy od Ciebie:

• wykształcenia wyższego;
  • minimum dwuletniego doświadczenia w zarządzaniu i rozliczaniu projektów dofinansowanych z EFS na stanowisku koordynatora/kierownika;
  • ukończone kursy i szkolenia w temacie realizacji projektów;
  • wiedzy z zakresu funduszy UE, w szczególności wytycznych dotyczących realizacji projektów PO WER/ RPO;
  • bardzo dobrej znajomości MS Office (EXCEL);
  • zdolności analitycznego myślenia;
  • bardzo dobrej organizacji pracy własnej i podległego zespołu;
  • zorientowania na cel i konsekwencji w realizacji zadań.

Mile widziane:

• doświadczenie w realizacji projektów partnerskich;
  • doświadczenie w realizacji projektów szkoleniowo-doradczych, z zakresu aktywizacji zawodowej;
  • znajomość metodologii zarządzania projektami i/lub ukończone studia z tego zakresu.

Oferujemy:

• pracę w oparciu o umowę o pracę/umowę zlecenie;
  • przyjazną atmosferę pracy wspierającą efektywną współpracę i dobrą komunikację;
  • realizację ambitnych projektów i możliwość rozwoju zawodowego;

W odpowiedzi na powyższe ogłoszenie prosimy o podanie oczekiwanego wynagrodzenia (w kwocie netto).

Prosimy o dodanie klauzuli:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; (tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."

Kontakt:

Prosimy osoby zainteresowane o przesłanie CV wraz z listem motywacyjnym oraz ewentualnymi referencjami na adres: gdansk@caritas.pl