TRENER

Caritas Archidiecezji Gdańskiej poszukuje Osoby/Trenera do poprowadzenia spotkań edukacyjnych, przygotowujących do opieki nad osobą niesamodzielną, dla rodzin i opiekunów pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej przy ul. Fromborskiej 24 w Gdańsku

WYMAGANIA:

• ukończone liceum medyczne lub studia na kierunku medycyna, pielęgniarstwo, fizjoterapia,
  • wiedzy w odniesieniu do opisanego zakresu szkoleń,
  • doświadczenia w prowadzeniu szkoleń,
  • dyspozycyjności w soboty,
  • komunikatywności oraz wysokich umiejętności interpersonalnych,
  • umiejętności przekazywania wiedzy.

ZAKRES OBOWIĄZKÓW:

przeprowadzenie w okresie od 10-2016 do 06-2018 r., w soboty, pięciu dwudziestopięciogodzinnych szkoleń (razem 100h szkoleń w/w okresie) z zakresu podstawowej opieki nad podopiecznym w oparciu o poniższy zakres tematyczny zawierający część praktyczną:

• rola i zadania opiekuna osób, formy opieki i pomocy ludziom starszym,
  • anatomia z fizjologią,
  • proces starzenia się organizmu człowieka,
  • postawa wobec uczuć i sposobu zachowania pielęgnowanej osoby,
  • pielęgnacja chorych w podeszłym wieku,
  • pierwsza pomoc,
  • ochrona przed zakażeniem, dezynfekcja, sterylizacja,
  • aspekty pielęgnacyjne rehabilitacji,
  • profilaktyka odleżyn oraz skutków długotrwałego unieruchomienia,
  • choroby wieku podeszłego,
  • obserwacja chorego, pomiar parametrów,
  • wielkie problemy geriatryczne,
  • zasady żywienia ludzi chorych, starszych i niepełnosprawnych,
  • problemy opieki chorych niepełnosprawnych,
  • opieka nad umierającym i towarzyszenie śmierci.

OFERUJEMY:

• współpracę w oparciu o umowę zlecenie
  • atrakcyjne wynagrodzenie
  • możliwość rozwoju własnego

CV zawierające klauzulę: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz.883)" należy przesłać do 21 października 2016 r. na adres e-mail: mmielewczyk@caritas.pl

Kontakt:

mmielewczyk@caritas.pl