KOORDYNATOR PROJEKTU

Caritas Archidiecezji Gdańskiej ogłasza nabór na stanowisko: Koordynator projektów pełniący funkcję: koordynatora projektów/specjalisty ds. edukacji menedżerskiej/ specjalisty ds. procesu doradczego.

Obowiązki:

• zarządzanie finansowanymi ze środków UE projektami doradczo-szkoleniowymi
  • bieżący monitoring projektów, w tym kontrola poziomu realizacji założonych wskaźników;
  • opracowanie obowiązujących w ramach projektów wzorów dokumentów i procedur postępowania;
  • prowadzenie kontroli realizacji budżetów oraz monitorowanie stanu rozliczeń projektów, w tym otrzymanych dotacji;
  • kontakt z Partnerami projektów w celu ustalania przebiegu i realizacji projektów;
  • zarządzanie akcją promocyjną projektów;
  • nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu rekrutacji uczestników;
  • wybór dostawców usług do projektów oraz nadzór nad poprawnością wykonanych usług i/lub dostarczonych towarów;
  • odpowiedzialność za prawidłową archiwizację dokumentacji związanej z realizacją projektów;
  • diagnoza potrzeb beneficjentów projektów;
  • programowanie zajęć wg potrzeb i metod zarządzania, współpraca w zakresie organizacji praktyk, badanie efektywności programu, wdrażanie zmian.
  • planowanie, organizowanie i realizacja modelu doradztwa w indywidualnych procesach w zespole doradców.
  • koordynacja procesu doradczego oraz edukacji menedżerskiej w zarządzanych projektach.

Oczekujemy:

• wykształcenia wyższego;
  • minimum dwuletniego doświadczenia w zarządzaniu i rozliczaniu projektów dofinansowanych z EFS na stanowisku koordynatora/kierownika projektów/specjalisty ds. rozliczeń;
  • ukończone kursy i szkolenia w temacie realizacji projektów;
  • wiedzy z zakresu funduszy UE, w szczególności wytycznych dotyczących realizacji projektów PO WER/ RPO;
  • wiedzy zakresu edukacji menadżerskiej i procesu doradczego;
  • bardzo dobrej znajomości MS Office;
  • zdolności analitycznego myślenia;
  • bardzo dobrej organizacji pracy własnej i podległego zespołu;
  • zorientowania na cel i konsekwencji w realizacji zadań.

Mile widziane:

• doświadczenie w realizacji projektów partnerskich;
  • doświadczenie w realizacji projektów szkoleniowo-doradczych
  • znajomość metodologii zarządzania projektami i/lub ukończone studia z tego zakresu.

Oferujemy:

• pracę w oparciu o umowę o pracę w wymiarze 1 etat;
  • realizację ambitnych projektów i możliwość rozwoju zawodowego;
  • przyjazną atmosferę pracy wspierającą efektywną współpracę i dobrą komunikację;
  • atrakcyjne wynagrodzenie.

Kontakt:

Prosimy osoby zainteresowane o przesłanie CV wraz z listem motywacyjnym oraz referencjami na adres: gdansk@caritas.pl