Gdańska Caritas uhonorowana przez PTTK certyfikatem „Organizator Godny Polecenie” .

W dniach 20-22.10.2017 r. w Warszawie odbywały się Międzynarodowe Targi Turystyczne WORLD TRAVEL SHOW 2017. Podczas tego pięknego wydarzenia, któremu towarzyszyły  spotkania podróżników z całego świata, przewodników, himalaistów i wszystkich ludzi, których łączy pasja podróżowania, odkrywania i poznawania świata miało miejsce niezwykłe wydarzenie. Finałowe rozstrzygnięcie konkursu realizowanego przez Polskie Towarzystwo Turystyczno -  Krajoznawcze we współpracy z Ministerstwem Sportu i Turystyki, które miało na celu wyłonienie z pośród organizatorów turystyki i wypoczynku dla dzieci, młodzieży tych, którzy są najlepsi - godni polecenia.

Z radością informujemy, że wśród laureatów jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, która otrzymała certyfikat poświadczający, że jest  "Organizatorem Godnym Polecenia". Gdańska Caritas otrzymała stosowny certyfikat za ostatnie lata, podczas których organizowane były obozy wędrowne po Bieszczadach, Beskidach i Tatrach, spływy kajakowe oraz obozy kajakowo - wędrowne na Mazurach. Swój szczególny wkład w to dzieło ma Marcin Bednarz, któremu serdecznie gratulujemy.