Centrum Pomocowe Caritas im. Jana Pawła II- wizyta Hotelu Mercury

W Centrum Pomocowym Caritas im. Jana Pawła II, gościliśmy reprezentację hotelu Mercury Gdańsk Posejdon, mieszczącego się na ul. Kaplicznej. Dyrektor Hotelu Stanisław Wilgocki przygotował pyszną niespodziankę dla naszych seniorów w postaci menu degustacyjnego. Były różne rodzaje ciastek, świeże owoce, kawa, herbata. Poczęstunek odbył się podczas prezentacji multimedialnej na temat hotelu i jego modernizacji. Dyrektor opowiadał o wyjątkowo dużym i zielonym otoczeniu kompleksu, położonym zaledwie 100 metrów od piaszczystej plaży w Jelitkowie. Prezentację przeplatał ciekawymi i bardzo dowcipnymi anegdotami, więc śmiechu była co nie miara. Zdjęcia nie tylko pokazywały budynek hotelu, ale również rozmaite imprezy, na których Dyrektor grał „pierwsze skrzypce”.

Kawiarenka tego dnia, (6. 10.) tętniła życiem i bardzo pozytywną energią, za co organizatorom bardzo serdecznie dziękujemy. Inicjatorem całego przedsięwzięcia był Zarząd Hotelu i spisał się doskonale.

Tekst: Monika Szczukiewicz, zdjęcia: Monika Szczukiewicz