Odpust w Centrum Caritas im św. Matki Teresy z Kalkuty

Dzień 05 wrzesień 2017 roku był dniem szczególnym dla naszej placówki. Otóż tego dnia w sposób wyjątkowy czciliśmy naszą Patronkę  św. Matkę Teresę z Kalkuty.  Punktem kulminacyjnym wydarzenia była uroczysta Msza św. koncelebrowana zarówno przez  Księży Dyrektorów  Caritas Archidiecezji Gdańskiej , jak i innych  zaproszonych kapłanów. We mszy św. uczestniczyli włodarze gminy Suchy Dąb oraz Cedry Wlk, kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej , samorządowcy, dyrektorzy szkół, rodzice naszych podopiecznych oraz współpracownicy ze struktur Caritas. Po mszy św. przy akompaniamencie muzyki  zostały przedstawione rozważania Matki Teresy na temat modlitwy, wiary, miłości i radości.  Jak się okazało słowa te choć proste w formie niosły ze sobą ogromną mądrość , niesamowitą  moc oraz duży ładunek refleksji.   Uroczystości odpustowe zostały zakończone przy wspólnym odpustowym stole w naszym Centrum.

Dziękujemy wszystkim gościom zarówno tym , którzy byli z nami fizycznie, jak i tym którzy łączyli się z nami duchowo za wspólną modlitwę, życzenia oraz  każde dobre słowo, które do nas skierowaliście.   Zapraszamy do wspólnego świętowania za rok.