Akcja Lato z Caritas 2017 w Wejherowie

W miesiącu lipcu 103 dzieci wzięło udział w półkoloniach zorganizowanych przez Parafialny Zespół Caritas przy Parafii Chrystusa Króla i Bł. Alicji Kotowskiej w Wejherowie. Zorganizowano wycieczki do EduPark w Gdańsku, Muzeum we Wdzydzach Kiszewskich, Loopis World w Gdańsku, Parku Miniatur i Gigantów w Mirachowie, Runowa i Parku Experyment w Gdyni. Dzieci były na bowlingu, w kinie, w Domku Drzewiarza i u ks. Jana w Starzynie. Zorganizowano spotkanie z Funkcjonariuszem Policji o zasadach bezpieczeństwa podczas wakacji. Policjantka sprawdzała wiedzę dzieci odnośnie bezpiecznego zachowania się na drodze, na plaży, nad wodą i w innych miejscach wypoczynku. Jak co roku dzieci miały możliwość spędzenia wolnego czasu w sposób aktywny, twórczy i rozwijający umiejętności. Na wykonanie zadania otrzymaliśmy dofinansowanie ze  środków Urzędu Miasta Wejherowa w wysokości 8.500,00 zł oraz Zarządu Powiatu Wejherowskiego w kwocie 2.500,00 zł. Za otrzymane środki serdecznie dziękujemy!

Wielkie uznanie należy się Kierownictwu i Wychowawcom półkolonii, którzy ofiarowali swój czas. Podziękowanie kierujemy również do Dyrekcji Zespołu Szkół Nr 3 w Wejherowie za możliwość korzystania z obiektu. W czasie trwania półkolonii, niezależnie od pogody zawsze towarzyszył nam uśmiech dzieci.

W kościele parafialnym 20 sierpnia 2017 roku o godz. 11:30 zostanie odprawiona Msza Św. Dziękczynna w intencji Uczestników,  Ofiarodawców i wszystkich Osób zaangażowanych w realizację wypoczynku letniego dzieci w ramach  Akcji Lato 2017.

Serdeczne Bóg Zapłać