Frassati - Dzień porzeczki i agrestu

"Grasz w zielone? Gram... w zielone i czerwone! Dla dzieciaków z naszego Centum dzień porzeczki i agrestu był zabawą w "czerwone" i "zielone". Szczególnie najmłodsi zachwyceni byli kolorami owoców no i oczywiście łatwiej im było poprosić o to "czerwone" bądź "zielone". Słodko kwaśny smak porzeczek i agrestu przypadł do gustu nawet tym, którzy pierwszy raz smakowali naszych owoców. A ten "witaminowy zastrzyk" z akcji "Zółty Talerz" wszyscy przyjęli z uśmiechem i radością.

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. S. Hebel, A. Krawiec