XXIV REJS ZA NAMI

Zgodnie z tradycją wczoraj z okazji Dnia Dziecka katamaran znowu wypłynął w rejs, a na jego pokładzie ok. 450 osób. Wolontariusze przygotowali dla uczestników, zabawy i konkursy związane z życiem i działalnością Św. Brata Alberta. Pogoda była prawdziwie morska - wiało i kołysało, ale wszyscy pasażerowie okazali się niezłymi wilkami morskimi. Po rejsie uczestnicy mogli jeszcze zwiedzić wybrane oddziały Muzeum Morskiego w Gdańsku - Spichlerze, Sołdka, Żuraw, wystawę interaktywną i Muzeum Bursztynu.

Wśród osób, które towarzyszłyły dzieciom byli: bp Wiesłał Szlachetka, Dariusz Drelich, wojewoda pomorski, Piotr Kowalczuk, wiceprezydent Gdańska ds. polityki społecznej, Monika Kończyk, kurator oświaty, Elżbieta Płażyńska, a także Jerzy Latała, właściciel Żeglugi Gdańskiej.

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy pomogli w organizacji tego wydarzenia - Żegludze Gdańskiej, Fundacji Pomorskiej oraz Wolontariuszom z Centrum Wolontariatu Caritas i SKC z II LO w Gdańsku.