Pola Nadziei na Pomorzu 2017

Żonkilowa niedziela już za nami! Sopot od rana przywitał nas gęsta mgłą, jednak uśmiechy wolontariuszy i radosne nastawienie ją rozpędziło. Finał akcji Pola Nadziei na Pomorzu odbył się we wspaniałej atmosferze! Wielka Żonkilowa Sztafeta, która wyruszyła z Pucka, poprzez Gdynię i Sopot, by dotrzeć do Gdańska przekazywała Nadzieję mieszkańcom całego Pomorza.

Wolontariusze w ponad dwustu parafiach oraz centrach miast zbierali fundusze na działalność placówek hospicyjnych. Liczenie wciąż jeszcze trwa, a na chwilę obecną możemy pochwalić się już przeliczoną kwotą 514 837,46 zł.

Poza sportowymi wrażeniami, mieszkańcy Sopotu mogli wziąć udział w Koncercie Pełnym Nadziei, gdzie mieli okazję wysłuchać dwóch chórów: Grupy Dobrego Brzemienia pod dyrekcją Małgorzaty Kuchtyk oraz Chóru Music Everywhere, którym dyrygowała Beata Śnieg. Ciepłą atmosferę niewątpliwie podtrzymywała swoim dobrym słowem prowadząca koncert Beata Szewczyk.

Dziękujemy za ten wspaniały czas w imieniu Do  mu Hospicyjnego Caritas im. św. Józefa, Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku,  Stowarzyszenia Hospicjum im. św. Faustyny w Sopocie, Stowarzyszenia Hospicjum im. św.Wawrzyńca w Gdyni wraz z Domem Hospicyjnym dla Dzieci „Bursztynową Przystanią” oraz Puckiego Hospicjum pw. św. Ojca Pio

Nie osiągnęlibyśmy takiego efektu, gdyby nie współpraca m.in. z Wariatami Biegowymi, Kąpieliskiem Morskim w Sopocie, MOSiR Sopot – DZIĘKUJEMY!!!

I już nie możemy doczekać się kolejnej edycji! :)

Fot. Natalia Kaim, Andrzej Zięba, Małgorzata Buras