Rotary Club pomaga!

Przedstawiciele Sopot International Rotary Club i Ballhof Hannover Rotary Club przekazali sprzęt specjalistyczny na potrzeby sprawniejszej i profesjonalnej opieki nad naszymi chorymi. Dzięki projektowi wsparcia naszej placówki otrzymaliśmy: 25 łóżek rehabilitacyjnych wraz z szafkami przy łóżkowymi, dwa wózki stabilizujące, krzesło kąpielowe, leżankę zabiegową, ultrasonograf oraz materace łóżkowe, aparaty do odsysania, stetoskopy dla lekarzy. Wszystko to za sumę blisko 170 tyś. zł.
Obecni byli goście z Niemiec pod przewodnictwem Prezydenta Ballhof Hannover Rotaty Club - Wilfrieda Bucka, przedstawiciele Sopot Intrnational Rotary Club pod przewodnictwem Prezydent Elżbiety Ustch, a także Ks. Piotr Brzozowski z-ca Dyrektora Caritas Archidiecezji Gdańskiej, ks. Tomasz Kosewski z-ca Dyrektora Caritas Archidiecezji Gdańskiej ds. hospicjum, Pani dr Aleksandra Modlinska kierownik medyczny Domu Hospicyjnego, natomiast władze Miasta Sopotu reprezentowała Pani Iwona Plewako - naczelnik Wydziału Zdrowia i Spraw Społecznych.
Wyrażamy naszą ogromną wdzięczność za wysiłki związane z podjęciem i realizacją tego projektu, nad którym szczególnie czuwali Pan Bendt Haverberg i Ulrich Heymann oraz Alicja Wyrwa manager Euromedical Poland.
Otrzymany sprzęt już stał się źródłem radości naszych podopiecznych jak i personelu. Ułatwia i podnosi komfort opieki. Dziękujemy serdecznie za wsparcie naszej posługi.