Sadzimy Nadzieję!

Takiej ilości wolontariuszy Dom Hospicyjny jeszcze nie widział! Wczoraj zasadziliśmy żonkilowe cebulki w naszej placówce :)
Poza reprezentantami z Trójmiasta, byli również wolontariusze m.in. z Wejherowa, Bojana oraz Kielna.
„Żonkilowe” pakiety cebulek dla każdej z przybyłych grup wręczali nasi specjalni goście: p. Hanna Zych-Cisoń (wiceprzewodnicząca sejmiku województwa pomorskiego, p. Iwona Plewako (naczelnik Wydziału Zdrowia i Spraw Społecznych Urzędu Miasta Sopotu) oraz ks. Janusz Steć (Dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej).
Poza głównymi wydarzeniami związanymi z samymi żonkilami przygotowaliśmy również coś dla ducha i dla ciała.
Na początku zgromadzeni goście uczestniczyli w nabożeństwie, następnie mieli okazję obejrzeć wspaniałe przedstawienie w wykonaniu teatru szkolnego „Koniczynka” ze Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Redzie. Młodzi artyści zabrali nas do krainy zwanej Oz.
Na zakończenie tego spotkania każdy mógł skosztować przepysznych smakowitości przygotowanych przez naszych wspaniałych wolontariuszy hospicyjnych!
Teraz z niecierpliwością czekamy na fotorelacje z powstawania szkolnych Pól Nadziei! :)