Międzynarodowy Dzień Wolontariusza

Co roku obchodzimy wyjątkowe święto. Jest to czas, kiedy wzrok wszystkich skierowany jest na tych, którzy starają się najmniej wyróżniać z tłumu, na tych, którzy często robią największą pracę, na tych, którzy chcą pomagać, poznawać nowe horyzonty, zagospodarować swój czas dla drugiej osoby. Mowa tu oczywiście o Wolontariuszach! W hospicjum ich praca jest niewymierna. Wolontariusze na oddziale przebywają z naszymi mieszkańcami, organizują im czas, towarzyszą im w tej codzienności. Wolontariusze poza oddziałem podejmują się wszelkich działań, by wspierać hospicjum. Wolontariat to również wspaniale spędzony czas, poznawanie nowych ludzi, nawiązywanie przyjaźni :)Dziękujemy każdemu z Was, bo wkładacie wiele serca w to, co robicie. Dziękujemy, że jesteście i dzielicie się z nami swoimi radościami i smutkami, swoimi pasjami i talentami! :)

Jeśli ktoś z Was chciałby się podzielić z nami swoimi wspomnieniami czy to w formie tekstu, czy też zdjęć, prosimy o przysyłanie ich do nas :)