Prace dekarsko - konserwatorskie w hospicjum

Z początkiem listopada rozpoczęły się długo oczekiwane prace dekarsko remontowe przy naszym budynku hospicyjnym.

Czas robi swoje…

We wrześniu zakończyliśmy  konserwacje i odnowienie elementów drewnianych elewacji hospicjum, znajdującej się na poziomie pierwszego piętra - dziękujemy jeszcze raz ludziom dobrej woli którzy nam w ty pomogli.

Dzięki Dobrodziejom udało się zebrać część środków na rozpoczęcie tym razem prac przy naszym dachu.  Dokonywana jest korekta obudowy rynien, aby był do nich łatwiejszy dostęp na potrzeby konserwacji i napraw. Wszystkie elementy drewniane opierzenia są konserwowane, a te wyeksploatowane wymieniane. Dodatkowo montowane są siatki zabezpieczające rynny przed zalegającymi liśćmi oraz gałęziami z pobliskich drzew parku i lasu, które utrudniają swobodne odprowadzanie wody deszczowej.

Są to prace kosztowne ale i bardzo potrzebne dla bezpiecznej  oraz spokojniejszej  troski nad człowiekiem cierpiącym. Ufając Opatrzności Bożej i wstawiennictwu św. Józefa dziękujemy i ośmielamy się prosić o gest wsparcia, który wspomoże nasze prace oraz pozwoli owocniej realizować Misję Miłosierdzia w Domu Hospicyjnym.

Wpłaty można dokonywać na konto Domu Hospicyjnego Caritas im. św. Józefa

Bank Millenium SA 18 1160 2202 0000 0001 0313 5342

Al. Niepodległości 632

81-855 Sopot

Dziękujemy za każdy dar serca.